Erellises postaukses oli kuva retrokaupan näyteikkunasta. Tua kauppa on suamineiron kaulavaltimon kohoralla tai leukapiäles, kuinka vaan haluaa itte kukin karttaa tulukita. Kaupan täti eli se myyjä ja miähensä ovat hyvääsesti ikä-ihimisiä. Pariskunnasta on ollu juttua mones leheres ja teeveeskin. Onpa amerikkalaaset teheny rokumentinkin tästä suamalaasesta ihimeestä.

Tuala kaupas on siis ihka uutta eiku käyttämätööntä tavaraa pilivin pimein mennehiltä vuasikymmeniltä. Siälä olis viärähtäny tunti jos toinenkin, mutta ku kaverina on suamalaanen miäs, arvaa kiinnostaako sitä vanhat kletut. Ei sitä kyllä kiinnosta uuretkaan. Mä en ota sitä enää följyhyn, ku mä lähären klettuostoksille. Sitä narinaa ei kukaan jaksa kuunnella: "Pitääkö sitä kaikki kletut kokeella ja käännellä, ku kumminkin ostat sen ensimmääsen tai et mitään?" Tai: "Mitä sitä kaikkia kauppoja tarttoo ravata, ku yhyrestäkin voi klettunsa ostaa, jos ne kerran sopii päälle?" Täs ny vain pari esimerkkiä.

Tiätysti Isäntä olis mun voinu aamulla tuara tuanne kauppahan ja hakia illalla, mutta mä luulen, jotta meirän harmooninen loma olis saanu ikävän sivujuantehen moisesta eherotuksestakin. Matkaa oli kuitenkin yhtehen suuntahan 3kymmentä kilomeeteriä. Olsihan mä voinu ittekin sinne ajaa, mutta se ny jäi tältä kertaa.

Myyjä-täti kertoo, notta Helesingistä tuloo muutama naisihiminen aina silloon tällöön sinne muutamaksi päiväksi. Ne on koko päivän, välillä käyvät vain syämäs. Niillä on kuulemma tosi hauskaa, naurun määrästä päätellen. Kotiaviämisiä on kuulemma runsahasti. Suasittelen yhyreksi tutustumiskohteheksi, jos pohojaksutta joskus matkoollanna tuanne pohojoosehen. Voisin mä vähän mainostaa, ku omistaja antoo luvan: Se on Petterssonin Kenkä ja Asuste Ivalon keskustas.

                                              

Kestilän vaateteherastakaan oo ollu vuasikymmenihin. Hinnat oli ilimootettu sekä markoos että euroos. Tuan takin hintaa en enää muista, olisko ollu satasen nurkilla euroona.

Tämän takin hinta oli 350 mk ja 59 €.

Olsinkahan koskaan markka-aikana ostanu kolomen ja pualensaran  farkkuja ja viirentosita markan avokassukkia. Ny ostin.

Nämä kortit ostin toisesta kaupasta.  Niis oli mukavia elämänviisauksia.