Ny saatihin se yks kaveri aikuuseksi naiseksi, ku pirettihin sille ne 40 vee juhulat. No ei ne verä vertoja salonkibileelle, mutta juhulakalu oli kuiteski pääosas. Muutama ystävä haki sankarin esti sauvakävelylle ja sinne oli tiätty varattu energiajuamaa ja evästä, nottei rupia hiukoomaha ja verensokeri kovin laske yhtäkkisen urheeluharrastuksen roiskees. Kuntua pitää ruveta hoitamaha viimeestää nelikymppisenä. Ne oli säästäny vapusta muutaman ilamapallon, jokka kiikkuu toises sauvas nuan niinku juhulatunnelman virittäjänä.

Kuinka ollakkaa ku tämä retkue pisteli sauvoja toisen etehe, sattuuvat parahiksi koppalakit pitämähä ratsiaa justihin niiren reitillä. Ja ei ku reipas puhallus pillihi ja... nollaa näytti. Onneksi, notta pääsivät jatkamaha matkaa. Olis se ollu kauhiaa jos sankari olis pirätetty epäältynä sauvajuappouresta.

Täs vaihees remmihi liittyy muitaki, jokka oikeelta töiltänsä kerkes mukaha. Kaharella autolla läherettihi kuskaamaha juhulakalua toisehe pitäjähä. Kuka sitä ny kotomarkilla pyäreetä täyttää. Siälä meitä orotti opettaja tyämaallansa ja toivotteli uuren oppilahan tervetulleheksi aikuusen naisen kouluhu. Esti oli matikan tunti ja heti pukkas koepaperia etehe. Voi kauhiaa, emmä osaa, hihkaasi oppilas heti. No, kunnon opettaja antaa tukiopetusta heikommin pärijääville. Joka osasuarituksesta tuli jos jonkinlaasta leimaa, oli kettua ja karhua ja mitä siälä open loorasta löytyykää. Nii vain tuli koe tehtyä ja peräti 10- tuli. Ei huono! sanoos J. Uotinenkin.

Seuraavaksi oli jumppatunti. Siinä testattihi ketteryyttä ja notkeutta, viäläkö nelikymppinen taipuu kuperkeikkaha. Ny mun täytyy ikäväkseni toreta, notta multa pääsi suaritus livahtamaha ohitte. Molin justihi silloon aukaasemas ovia  uusille juhulaviarahille, jokka oli tullesnansa käyny ostamas tuikitärkiät isojen tyttöjen sukkahousut, pitäähä sitä ruveta totuttelemaha tukisukkien käyttöhö tuas iäs. Moni on saanu kärsiä suanikohojuusta, ku ei oo aioos ennältäehkäässy niiren syntyä.

Sitte oliki jo kahvipöytä pistetty tämmihi ja oli laulun vuaro. P Koivuniämi säesti meitä, ku me kajahutimma aikuusen naisen kaikilla väristyksillä nii, notta raikuu. Nii oliha meillä sitte viälä antaa kuntooluvinkkiä lisääki, ku tyyräsimmä sankarin kätehen hianosti koristellun jumppakepin ohjeetten kera, notta se kunto ei vaa rupia ainakaa välinehin puutteesta laskemaha.

Molimma joskus huakaassu tämän sankarin kuullen, notta ei sunkaan me enää sulle jaksa nelikymppisiä pitää, notta me pirämmä vaa seurat. Pitää vissihi tästä lähtien panna ikäraja K40, jokka meinaa tähä sakkihi tulla. No pitäähä lupaus pitää. Siälä vähän matkan pääs oli sopiva tilaasuus, johona esiintyy kolome laulavaa vaimua, ne oli juanes mukana ja sinne me änkesimmä koko revohka. Ruumihin ravinnon lisäksi aikuune nainen tarttoo hengen ravintua kans. Ihimisen hyvinvointi pitää olla palanssis joka osa-aluehella. Tälläsimmä tiätty huivit päähä, nottei meitä aivan suruttomina piretä siälä. Kylloli hyvä, notta se puhallusmittari näytti nollaa, notta keherattihi sinne mennä.

Niiloli justihi kaffittelu lopuus, ku me pyrährimmä sisälle. Vähä ne ensin kattoo pitkähä, mutta nopiaa ne siitä tokeni ja meillekki olsivat viälä kaffia tarjonnu. Me kiältäyryymmä kohteliaasti, ku justihi oltihi sitä tronittu. Niin me kuunneltihi puheet ja laulut ja saimma ittekki yhtyä yhteeslauluhu. Kovasti ne meistä tykkäs, vaikka tällaasen yllätyksen niille pukkasimma. Oikee pyyrettihi tulemaha toistekki.

Ilta oli kulunu joutuhun ja monen päivä oli pitkittyny yli lakisääteesen kahareksan tuntia, nii me päätimmä viärä aikuusen naisen kans kotia nukkkumaha. Riittävä yäuniha se on kaiken perusta. Ja viälä tuas iäs se uni riittää koko yäksi. Kyllä sekin tuloo viälä huamaamaha, notta toisinki voi olla: notta kahareesti yäs tarkoottaa vessaskäyntiä.