Mitäpä täs muutakaa. Kattelen samalla pihalle pesua kaipaavasta ikkunasta. Taas on harakoolla ruaka-aika. Meirän nurmikko on vissihin satoosa eväsvakka. Ja piiiitkiä liaroja ne vetäväkki. Joku puristeli päätänsä. Maiskuuko kitkerältä? No, ei paloohin vain pisti ja kitahan meni kaikki. Ei niitä montaa tartte, ku on kupu ravittu.

Luanto on monen viheriän sävyynen. Kuusenkerkän hennon vaaliasta männyn syvän tummahan. Ei ihimissilimä osaa laskia määrää. Koivun oksat taipuu pohojoostuules. Taipuu, ei katkee. Ei tee miäli pihalle. Tiätää iliman kalseuren kokeelemata. Se menöö luihin ja ytimihin. Kiva vain klasista kattella ja ihaalla kevääsiä färiä luannos.

Omenapuu on komias kukas. Ny tarttis pölyyttäjiä. Toinen, nuaree on viälä sellaanen raippa ja vissihin myähääsempää lajiketta. Ei näjy kukkia viälä. Verkot on viälä ympärillä. Ei tohori ottaa pois. Rusakoota on liikkeellä.

Sitkeetä on tammen taimet. Monena vuanna ne on joku jyrsiny. Syksyllä laitoon korkiemman verkon. Uutta silmua lykkää. Ny ne kasvaa aivan silimis. Pitää antaa olla viälä tuas kasvimaan reunas ja istuttaa vasta myähemmin omalle paikallensa.

Pilivien laattia on harva. Tippuu tänne alahan pisaroota aika tihiää. Taivahas on vesivahinko. Tarpehellinen. Moni on saanu siämenet jo piilohon. Ne tarttoo kasvuvoimaa. Minen oo viälä. Tiärä laitankokaan. Viime vuanna laitoon hernehiä monen kesantovuaren jäläkehen. Fasaanit söi sitä mukaa. Tottapa neki tarpehesensa ottivat. Mekin olis tarvittu. Ne on hyviä maalta päin. Kukaan ei syä, jos ne pakastaa ja sitte myähemmin keittää lisukkeheksi. Oon sitäki kokeellu. Turhaa tyätä.

Sattuupa oikeen koiranilima ens yäksi, ku Isäntä ja Hessu-koira lähtöö yätöihin. Jäläkimmäänen selevästi innokkahammin. Venevartiohuki sattuu ny meille tälaasehen aikahan. No, eihän se oo ku kerran kesäs. Eikä siälä tartte taivasalla olla koko yätä. Välillä kiärrellä ja kattella, ettei oo kutsumattomia ja asiattomia kulukijoota liikkehellä. Monet venehet on sen verran arvokkahia ja niiren sisällöt kans, ettei niitä pitkäkyntisille viittisi eheroon taharoon antaa. Sen tähäre jokaanen venespaikan vuakrannu joutuu vartiohukihin. Kaikki ku ei oikeen osaa eroottaa mikä on omaa ja mikä toisten. Niille ei oo vissihin kukaa sitä kertonu aijoos tai tarpeheksi voimakkahasti ja auktoriteettiasemaansa käyttäen.

Näin ny tällä kertaa. Saretta pirelles. Se kun jatkuu aina vaan.