Viimeenkin pääsin taas kirijoottamaha, on menny aika aivan turhanpäivääsis asioos ja postaamine on jääny jalakoohin väkisinki. Viime viikko oli yhtä haipakkaa ja loppuviikkua kohti vain pykäs. Osuu nua koulujen päättäjääset samoolle päiville, niin Mansikilla oli viäntiä. Eilee juhulittihi Kuapuksen valamistujaasia sukulaasten kans, mutta ny saa jo hengähtää ja aloottaa lomaalun.

Muisteltihi kaikkia vanahoja asioota ja yks juttu jäi miäleheni naapuripitäjästä. Yhtä vannoutunutta poikamiästä oli houkuteltu kans tanssiihi, ku sellaasia kerran järjestettihi, mutta ei ollu tämä sälli oikeen asiasta innostunu. Kysyjät oli tiätysti yrittäny kehua soittavaa yhtyestäki, mutta poikamiäs oli vain tuumannu, notta "aivan sama kuka toukolas soittaa, meirän suku ei lisäänny!"

No, toinen tarina kertoo vähä puhevikaasesta tyämiähestä, jok oli johonaki rakennuksella töis. Se oli sitte toimittanu jollekki päivän tapahtumista ja vähä moittinu mestaria:"Mä härräsin ja härräsin ja mestari huuti vain huraa, huraa!"  (k oli katees ja korvaantuu h:lla)

Pitää ny eres "pahoos kuriis" (appivainaan sanonta) käyrä tuala räätikkämaan reunas kattomas, josko sinne heittääs jonkun siämenen. Ennemminki olis jo voinu, mutta ku ei oo keriinny. Kyllähän niitä sinne kylyvääs ku joku sitte hoitaas sen muun tyän. Ei taharo selekä kestää sitä kyykkimistä niiren rikkaruahojen nyppimises.