Se on taas maanantai. Vastahan se oli viikko sitte. Sev verran on kertyny väsymystä jäsenihi ja korvienki välihi talaven jäläjiltä, notta viikko on menny vähä väliä torkahrelles. Aina ku oon oikaassu itteni vaakatasoho, uni on tullu silimähä. Mutta sehä on kaikki vain ittelle niinku rahaa panis pankkihi. Oon vain joutiloinu, käyttääkseni parisuhdepatologi Raimo Vakkurin sanontaa.Mitää järkevää en oo saanu aikaha, viälä. Tarttooko aina nii järkevää...

Vähä täs on ku tulisilla hiilillä, ku Kuapus lähti kokeelemaha onniansa yksis pääsykokehis, vähä niinku harijoottelemaha. Jos ei tänä vuanna tärppää, voi sitte armeijan jäläkehe kokeella uurestansa, jos on viälä sitä miältä, notta opiskeluintoa olis. Kuukauren päästä se sitte astuu pualustusvoimaan palaveluksehe ja ihan Kajaanihi asti. Siältä ei tullakkaa kotia jokavälis niiku Esikoone, joka oli Kauhavalla. Sehä hyppäs kotona mennen tullen, se mihinää armeejas ollu. Se kuluki armeijas, niiku koulus tai töis. No miäs siitä on kummiski tullu. Ja hyvä, vaikka itte sanonki. Onha sillä parahaat lähtögeenit, ainaki äiteensä pualelta!

Eurovaalitki oli ja meni, niistä ny sen enempää, mutta radio paasaa tuala keittiös niistä viäläki, varmaha monta päivää seliitellähä tuloksia.

Isoo miäs oli yän venevartios koiran kans. Vartiohuki tuloo kerran kesäs jokahittelle venepaikkalaaselle. Talakootyätä, mutta tärkiää. Siälä on isoja ja kallihiaki paattia laituriis, ei niitä passaa vartioomatta jättää. Meidän paatti on viälä telakalla, kuka näin talavella viittii seilata. Se ei isoo eikä kalliskaa, vanaha ku taivas.

Koira makaa tuas viäres ketarat oikoosena. Se on aivan puhki, ku on pitäny olla hereellä koko yä ja oudos paikas. Oli se välillä torkkunu koiran unta, mutta kuka sitä ny töis saa kunnolla nukutuksi. Rauhallista oli satamas ollu, ei ollu rosvoja näkyny. Isoo miäski lähti samoolla silimillä käymähä töis, mutta tuli takaasi, nukkumaha.

Ny pitääs varmaha vähä prökiintyä ja panna eres pyykkikones pyärimähä. Olis muka jotaki tehenykki. Sitte pitääs miättiä, josko tänäki päivänä syätääs... Mä meen miättimähän....