Täs maailimas on monenlaasia elohonjäämiskurssia ja samanlaasia pakkauksia. Yks sellaanen on naisen käsiveska. Joku aika sitte oli jonkun kans puhetta naisen käsiveskan sisällöstä ja sen monimuatoosuudesta. Se pitää sisällänsä aikamoosen määrän erilaasta ja tuikitarpehellista tavaraa. Iliman veskaa ei ittiänsä ja elämäänsä kunnioottava naiseläjä lähäre kotuansa mihkää.

Mä kerraasti olin johonku lähärös ja tuumasin siinä Miähelle, jotta pitääskö tätä laukkua vähä tyhyjentää tälle reissulle. Se tokaasi hyvin topakasti, että älä ihimees rupia vähentämähän henkihinjäämispakkaukses sisältyä. Ei sitä tiärä, jos justihin tällä reissulla satut tarvittemahan jotakin siältä, vaikka nuata laastaria tai kynsifiilaa tai kaikkia nuata käytettyjä nästyykiä.  Mä en ymmärrä, kuinka miähet voi lähtiä yhtää mihinkää kahta kättä heittäen! Kuinka ne on viälä hengis!

No, mä tottelin, enkä ottanu mitää pois. Mä oikeen otin yksinkimmin ja laskin ne ja samalla tuli selevitettyä mitä se veska oli sisällensä syytäny. Olo oli ku osuuskaupan hoitajalla inventaarion jäläkehen. Siälä oli:

                                       kukkarolaukku, johona piäni kampa, pari käyntikorttia, pankkikortti ja jäsen-, kantaasiakas- ym. plussa- ja boonuskorttia, kirjastokorttia 3 kpl, terveyskortti, ajokortti, kelakortti, veriryhmäkortti, plussaseteliä, kosmetologin ajanvarauskortti, vanhaksi menny 5:n euron etuseteli johku ravintolahan, kaupan kassakuittia muutama, 5 erifäristä paperinarun pätkää malliksi ostamista varten, rahaa (vähän, liian vähän). Nämä kaikki oli siis tuala kukkarolaukus.

Käsiveskas oli lisäksi kalenteri ja 2 kynää, 7 kpl eriasteesesti käytettyjä nästyykiä ja pari käyttämätöntä, iso kampa, maripussukka, johona erilaasia lääkkehiä äkkinääsehen tarpeesehen, kännykkäpussi (känny oli ny pöyrällä), käsidesigeeliputkilo, kynsifiila, rajauskynä, 2 huulipunaa (erifärisiä), kahret avaamat eri nipus (koti ja tyä), laastaripussi, SB12 purkkapaketti, 2 erilaasta Läkerol karkkiaskia, 2 sukulakupatukkaa ja pohojalla pölyä ja muuta töhönää. Pölyä lukuunottamatta panin kaikki takaasin ja vetoketjun kiinni.

Meinasin laittaa kuvan tähän, mutta joku oli viäny kameran, johona se oli. Laitan sitten, ku varaas on tuanu kameran takaasin. Sen aikaa jourut käyttämähän miälikuvitustas... Palatahan asiahan.

Lisätty 17.1.On se kumma. Kaikki katuaa. Se kuvakin siältä kamerasta. Piti ottaa uus. Se ei ny vastaa ihan tuata selitystä. Karkit ei kaikki oo enää tallella.