Se on sitte loma alakanu meikälääsellä. Siitä vois repiä otsikon mainittemaa iloa. Ilon aihet on kesäkin, vaikka viälä aika viiliä. Moon lämpöösen ystävä, sellaanen kaharenkymmenn asteen paremmalla pualella ku pysyy, oon tyytyväänen ja iloonen. Hellettäkin saa olla, jos ei se oo jatkuvaa, mutta silloon tällöön annosteltuna ihan soppelia. Tuulesta, hermotuulesta en tykkää. Se viää hiuksetkin, ne vähääset päästä ja pyärääly on tuskaa. Vastatuulehen. Ja se on aina vastaanen vaikka kiärtääs mitkä sillat. Se kääntyy , se tuuli, kiusallansakin. Saretta kans sais tulla vain öisin, muttei joka yä. Ennen juhannusta tullu sare sataa laarihin. Sanoo vanha kansa. Onhan niitä muitakin ilonaiheita, niin ku ny se, että saa elää ja suhteellisen tarvehenä. Ja on rakkahia ihimisiä ympärillä. Ja ystäviä.

Vahingonilokos se oli sitä parasta iloa? Mulla ei oo enää piäniä kakaroota eikä kakaraan kakaroota - viälä. Ny on se hetki, ku voi iloota elämästä iliman niitä. Ja olla vahingoniloonen niille, joilla niitä on. Olin kaupas täs joku päivä sitte. Satuun näkö- ja kuuloetääsyyrelle äireestä ja sen sammuttimen kokoosesta mukulasta. Sanaalu oli vissihin alakanu hetki sitten, ku äitee otti mukulaa hartioosta kiinni ja kysyy, notta oliko kotona mitään puhetta? Itkun sekaasella äänellä piäni sanoo, notta ei ollu. Siihen äiti sitten, notta mä viän sun autohon, jos et oo kunnolla. Tenava lisäs ääntä ja hamus kärellänsä hyllystä jotakin. Äiti uhkas taas autohon viämisellä. Uhkaalu toistuu ainakin kolome kertaa. "Ostetaan kissanruakaa", huutaa poika ja hamuaa hyllyä kohti. "Ei meillä oo kissaa", tokaasoo äitee. Siinä vaihees mun piti häippäästä äkkiä hipelöömöhän uutuusrekin tanttuja. Oli naurus pitelemistä. Ikävä äitee, ku ei ostanu eres kissanruakaa. En jääny seuraamahan näytöstä loppuhun asti, joten en tiärä toteutuuko autohonviäntiuhkaus.

Tämä toinen tarina ei oikiastansa oo mitenkään vahingoniloonen, muuten vain hupaasa. En itte ollu näkemäs, mutta isäntä mulle kertoo. Naapurin pikkumiäs, sellaanen kans sammuttimen kokoonen, oli isänsä ja niiren koiran kans pihalla. Koira huamas puus kissan, jolle se rupes haukkumahan. Isäntä vei koiran häkkihinsä ja tuli takaasin siihen pihalle. Nyt haukkuu se pikkumiäs sille kissalle sinne puuhuun. Oppia ikä kaikki ja kaikilta.