Ny on niin muatia ja ajankohtaasta keventää kaikkia. Kevennetähän ruaka- ja juamapualta. Laitetahan kevytlevitestä leivälle ja juarahan kevytlimsaa. Joskus pitää keventää kukkarua ja villakoirien määrää soffan alta. Pian saa keventää vaatetusta, onhan ens kuu jo huhtikuu. Kyllä silloon saa keventää talaviverhat kevätverhooksi. Niin ihimiset ku klasitki. Jos ny joku viittii klasiverhoja joka välis vaihtaa ja keventää.

Tänä talavena on sanu keventää lumikuarmaa alavariinsa nii maas ku katollaki. Se on ollu kestopuheenaihet mennen tullen. Mä kans kevennin yhtenä päivänä maas olevaa lumikuarmaa. Ajattelin samalla keventää ittiäniki, ettei tartte lähtiä lenkille keventämähän syätyä ruakamäärää. Puali tuntia ja ainakin puali litraa mä kevennin hikipisarojen määrästä laskien. Sen päälle oliki sitte hyvä keittää teetä ja syärä kevytnisua.

Seuraavana päivänä mun käret oli niin raskahat ja kipiät, etten meinannu maitopurkkia jaksaa nostaa. Ei trenkää ruveta urheelohon ja keventämähän ittiänsä. Raskahammaksi vain tuloo. Turhaa vouhotusta tua keventäminenen.

Miäsväki keventi katolla ollutta lumikuarmaa mun estelyystä hualimata. Kuka sitä ny äiteetä uskoo, ku isä käsköö katolle kiivetä luvan perästä. Onneksi ei kenenkään ruumihinosat kevenny tuas touhus. Pitääs vissihin sanua kehonosat ku rumihia ei tullu.