Kyllä tua aika menöö nopiaa. Justihin oltihin syksys ja ny jo jouluhun mennähän jotta rytisöö. Emmoo keriinny ostaa eres joulukalenteria. Ny olis saanu aukaasta jo kolomannen luukun. Tämä syksy on menny tavallista ripiempää tahtia. Onkhan se syy siinä ilimastonmuutokses, josta ny niin vaahrotahan.

Näkööhän sen ny palijahalla silimälläki, jotta se on tullu. Ei siihe trenkää kallihia tutkijoota palakata. Vaikka onhan näitä lumettomia talavia ollu ennenki. Aina silloon tällöön. Luin justihin tyäpaikkani kylän historiikkiä ja siinä oli kuva lumettomasta joulusta -72 eikä tammikuuskaa -73  ollu viälä valakoosta maas... eikä puus. Mun äireellä on valokuva joulusta -66, ei mitää lunta ja jokikin virtaa aivan aukinaasena. nii, jotta on ollu ennenki ilimastonmuutosta.

Moon ollu kruppukräätärinä taas. Tohoriin laittaa tähän mun vapaalankahuavutustekelehen. Saa nauraa. Mä en onneksi kuule sitä. Mulla oli oikeen opettaja alkuhun neuvomas. Sitte itte pistin pesukoneehin ja siihen lopputuloksehen en sitte oikeen pystyny vaikuttamahan. Soon konehen aikahansaama. Sitä saa syyttää. Mutta tosi komiat knapit ostin paikallisesta joulukaupasta ja ompelin nekin ihan itte. Knapit ei ookkaa mitää teherastekoosia. Arvaa mistä ne on kotoosin? Vilukissi, et sitte heti palijasta.

 

Helema tehtihin tarkootuksella vino, vaikka se olis mun tuurilla tullu muutoonki. Lopputuloksesta ei nimittäin koskaan tiärä näis huavutushommis. Tämä moon kuullu ammattilaasilta. Siinä sen jännitys onkin, ku ei koskaa tiärä mitä on niinku tekemäs. Tämä oli kokeelukappales. Jos joskus teen uuren, siihen tuloo vähä muutoksia mittoohin, ku tämä ryäkeles kutistuu enemmän ku laki sallii. Piti tuanne sivuuhin laitta kans knapit, jotta pysyy eres jotenki päällä. Vähä huanosti tuas kuvas näkyy. Kaikkia sitä ihimisen lapsen pitääki värkätä...

Lisätty 6.12. : Nua hianot syränknapit on kotoosin täältä ja ostettu täältä. Ny takaasin linnanjuhulihin. Aivan ottaa jo käsihin tua kättely.