Vilukissi kirijootti kuuroosta. Musta meinas eileen tulla umpikuuro. Välillä värisokia. Olimma Deifestariilla Seinäjoella. Ilima oli ku morsian ja Kampusranta paikkana mitä parahin ulukoilimakonsertille. Ensin istuumma aurinkohon, mutta pian pian rupesimma tiiraalemahan varjopaikkaa, ettei mikreeni jysährä päähän niin ku metrinen halako, ku ei tullu fölijyhyn minkään sortin päähinettä. Onneksi esiintymislava teki sopivasti katsomohon varjoa ja löysimmä sopivat paikatki.

Pian me huamasimma, notta oli pitäny ottaa korvatulupat joukkohon. Minkähän tähären hyvä musiikki pilatahan niin maharottomilla resipeliillä, ettei sitä pysty kuuntelemahan pualta kilometriä lähempää. Mitä hyätyä on istua konsertis korvatulupat pääs. Musiikkinautinto on yhtä kaukana ku itä on lännestä.

Onneksi välillä lauloo GX-Agape -kuaro iliman säestystä. Korvat lepäs. Oli se hianoa kuunnella pelekkää laulua. Johanna Kurkelan laulu oli kans hianua ku sillä oli vain kosketinsoitinsäestys. Sai sanoostakin selevää. Samoon Rauno Karmitsa ja band sekä Eva-Maria Salo & Mertsi Kantonen esitti korville sopivaa musiikkia.

Sisätiloos esiintyy Elävä vesi -kuaro ja isoo orkesteri. Ne esitti Lasse Heikkilän Missa Concordiaen (Sovinnon messu). Ja sama juttu. Kaikki värekarvat varmahan katos korvakäytävästä sen siliän tiän. Ja sualinukat ja muutki karvat... nousi ainaki pystyhyn.

Hiano teos uppos kankkulan kaivohon sen metelin takia. Orkesteri soitti tosi hyvin ja kuaro lauloo hianosti - vissihin. Sanoosta ei tahtonu saara selevää siinä metelis. Solistiaki kävi siinä eres mikkinsä kans, mutta niirenki ääni häipyy sinne johonki.

Värivalot vilikkuu niin ku riskos tai ilotulitukses. Jos ei mikreeniä saanu niin epilepsian ny ainaki siinä väläkkehes. Korvat soi viälä kotomatkallaki. Ja oli sellaanen fiilis, notta kaverille pitää viäläki huutaa, jotta se kuuloo, vaikka on aivan viäres.

Väkiä oli enemmän ku Seinäjoki-salihin mahtuu. Osa istuu ja seisoo portahilla, vaikka käskettihin tiivistää penkiis, ettei jäisi tyhyjiä tualia välihin. Tunnelma oli tosi tiivis. Ja luulen, jotta yleisön orotukset oli kans korkialla. Lasse H. on taitava musiikin tekijä. Mutta eihän tekijä voi mitään sille, jotta äänitys- ja miksaajasysteemi missaa homman.

Oonko mä ny liian kriittinen, ku tuli tälaanen valitusvirsi. Emmä ollu ainut, joka valitti siitä metelistä. Vai oltihinko me yli-ikääsiä tuallaasehen paikkahan. Ne kyllä mainosti sitä yli 30vee ikääsille. Eikä me palijo yli sen oo. Sääliksi kävi niitä vauvoja, joita siälä oli joukos. Nii, jotta oli siälä ali-ikääsiäki... vauvasta vaariin ja murkusta mummoon.