Se on sitte pääsiäänenki kohta lusittu. Komiat on ollu ilimat. Moni varmahan kroikootteloo vähis verhoos ja sitte nokka vuataa, ku maas on viälä routa. Siältä hohkaa kylymää. Yks kovan tason pyäräälijä on joskus sanonu, notta pyärääly kannattaa aloottaa vasta sitte ku routa on sulanu. Kehuu, notta varpahia paleloo jos routaasen maan päällä polokoo. Niillä ku on sellaaset kovin köykääset ja ohkaaset pyäräälypiaksut, tottapa niistä menöö viima läpitte. En oo minäkää viälä pyärän päälle noussu tänä kevähänä. Ei oo oikeen ollu asiaa mihinkää eikä oo huviksensakaan tullu viälä alootettua.

Siinä olis tiätysti yks korvikestouhu, jota vois kokeella. Täs on pitäny keksiä kaikenlaasta aijankulua korvikkeheksi, ku tua rikipoksi rumaanen meni lakkohon tai irtisanoutuuko kokonansa. Ainakaan siältä toosasta ei mitää näjy. Pistää nii vihaksi ku ny ku olis aikaa sitä vaharata, se pysyy pimiänä ku koran noki. Silloon tällöön tuloo teksti, notta kanava on salattu tai se ei oo käytös. Mä en tykkää tuallaasesta salaalusta yhtään enkä mä oo sellaasta kanavaa tilannu. Ja kaikki nua normaalit kanavat on aina ollu käytös, tiätysti yks kerrallansa ja aika aijoon kutaki oon yrittäny tasapualisesti vaihrella. En tiatoosesti oo mitään niistä sorsinu. Jokku kanavat vain lähettää mulle mialuusimpia ohojelmia ku toiset. Ei siinä sen kummenpaa valikoontia oo tapahtunu.

Mutta tua salaalu mua kyllä jurppii erityysesti. Kaikkihan toitottaa avoomuutta joka asias niin eiköhän rikipoksi yritä pistää kanavat salatuksi. Kellekkähän tuasta vois laittaa reklamaatiota, ku ei oo enää R.a.a.t.k.a.i.s.e.n tuuttia eikä se J.u.n.g.e.r.i.kaan oo siälä enää töis. On tämä maailma menny mallillensa. Niinku yks entinen tyäkaveri sanoo, notta on maailiman kirjat sekaasin, ku rannekellon saa kympillä ja kanankakkaa mainostetahan televisios. Tämä oli joskus takavuasina markkaaikahan.

Täs on pitäny tosiaan keksiä korvikespuuhaa, ku ei tuata pimiää toosaa viitti vaharata. En oo saanu lukunarun päästä kiinni vaikka kirijoja olis kolome, jokka orottaa kansiensa aukaasua. Vähä lehtiä oon selaallu ja vanhaa ristikkoa yrittäny saara täytöhön. Äsköön kokeelin haravoomista, mutta siinä tuli niin kuuma, notta tulin sitte tähän konehelle vilivoottelemahan. Sitä on ku kipiä kissi, ei oikeen saa mistää kiinni. Onkohan kipiä kissi tällaanen? Keskittymiskyvytöön. Telekkarin orja. Moon miättiny, josko ollenkaa ostaas uutta rikipoksia, saaati uutta toosaa, sellaasta ohkaasta taulunnäkööstä. Eihän siältä eres tuu mitää järkevää, kesällä ainakaan muuta ku uusintojen uusintoja ja niiren uusintoja. Vuarootellen eri kanavilla. Ja jos ne vaikka on kaikki viäläkin niitä salattuja. Kannattaasko ottaa riskiä.

Jos kokeelis kuinka kauan viarootusoirehet kestää. Jos korvikestouhua rupiaas tulohon enempi ja sillä lailla sais enempi aikahanki kaikenlaasta täs huushollinki tekemättömis töis. Meen ny miättimähän tuahon soffalle syntyjä syviä.